Dragostea Chiar Doare!

19 10 2009

6a00e398e05cc4000500fae8e2a358000b-500pi

Dragostea doare cu adevărat. Nu o spun doar artiştii şi poeţii în operele lor, ci mai nou şi cercetătorii.

Noile tehnologii de scanare dovedesc că acea parte a creierului care procesează durerea fizică, tratează şi durerea emoţională.

La fel cum la unii oameni o rană fizică poate provoca o durere cronică de lungă durată, rezultatele ştiinţifice dezvăluie acum de ce unele persoane nu vor reuşi să treacă niciodată de dramele provocate de dragoste.

Potrivit cercetătorilor cele mai mari dureri sunt provocate de excluderea din societate şi anumite grupuri, de singurătate şi pierderea unei persoane iubite.

Dar poate suferinţa din dragoste să conducă în final la deces? Cercetătorii susţin că da, se poate muri din dragoste.

„Există un risc foarte mare de deces în primele luni de la pierderea persoanei iubite sau de la excluderea dintr-un grup, şi apare cu precădere în cazul bărbaţilor”, susţine Martin Cowie profesor de cardiologie la Spitalul Brompton.

Cei privaţi de dragostea persoanei iubite sau separaţi de societate au şanse mult mai mari de a fi implicaţi în accidente, dar şi de a-şi pierde viaţa în urma unui atac de cord. Potrivit studiilor ştiinţifice, hormonii implicaţi în stresul cauzat de astfel de pierderi şi privaţiuni fac ca probabilitatea producerii unor astfel de evenimente să fie mai mare.

Informaţiile descoperite de oamenii de ştiinţă vor fi foarte folositoare pe viitor în identificarea şi tratarea celor, a căror durere emoţională are şanse mari să devină cronică, cauzând depresie şi chiar moarte.

Deci, e de naspa fratilor. Nu va mai suparati iubitii / iubitele pentru ca e posibil sa ii aveti pe constiinta. Doamne fereste sufera prea tare dupa voi si…..se duce la ingerasi. Acum, fara sa fiu ironica, am auzit si poate, doar poate am simtit si eu asta o data in viata mea dar….parca atunci cand auzi de la altii care, chipurile, sunt oameni de stiinta, te ingrijorezi un pic. Multe persoane din jurul meu ( si nu ma refer numai la femei) au spus ” Simt ca mor fara ea/ el” dar sa mor eu de am crezut vreodata ca poate sa fie adevarat. Deh, pare totusi prea melodramatic. La urma urmei ajungi sa inveti sa traiesti fara cineva chiar daca iubesti. Viata se poate pune impotriva sentimentelor tale sau totul poate sa devina un cerc vicios din care nu poti sa iesi pentru ca sentimentele nu te lasa chiar daca suferinta si neimplinirea sentimentelor pot fi mult mai mari decat acele cateva minute , ore de fericire.Si atunci incerci sa fugi, sa negi ce simti, ce vrei , ce visezi. Si intervine invatarea. Inveti sa te trezesti dimineata fara acea persoana draga langa tine, sau fara un mesaj frumos pe telefon, inveti sa strangi pe altcineva in brate, inveti sa zambesti si altcuiva.Doar asa poate iti reprimi sentimentele cu speranta ca vor disparea.Dar , te asigur, ca nicioadata nu vei reusi sa te trezesti dimineata fara acea persoana in minte, nicioadata nu te vei imbraca frumos fara sa te gandesti daca i-ar  placea si ei / lui, niciodata nu iesi din casa fara speranta ca poate o/ il vezi, nicioadata nu ii vei uita mirosul parfumului si cu atat mai putin nu vor disparea noptile in care iti amintesti momentele placute si visezi la cum ar fi daca ati fi fost impreuna.Dar de aici pana la moarte….totusi…e un pic cam mult!Sau nu?

Reclame

Acțiuni

Information

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: